In opdracht van Stichting Habibi ontwikkelde en coördineerde Mobiliteit in Muziek het slagwerkspektakel De Delftse Donderslag, dat op zondag 12 september 2004 plaatsvond op de binnenplaats van het Depot van het Legermuseum aan de Paardenmarkt te Delft.

Arend Niks schreef de compositie “Delfts Kruit” en maakte arrangementen voor een concert met 175 amateur slagwerkers en Slagerij van Kampen. De ontploffing van het Kruithuis vormde de inspiratiebron voor de speciale compositie en voor de arrangementen van het concert 'De Delftse Donderslag'.

Na een intensief voortraject van repetities en een masterclass bereidden zowel de amateur-muzikanten, het muziekgezelschap Krashna Musika en Slagerij van Kampen het concert voor. De Delftse Donderslag werd bijgewoond door 2500 toeschouwers. Dit was het maximaal aantal bezoekers dat op het terrein toegelaten kon worden. Buiten de toegangshekken stonden zelfs mensen te luisteren. Zowel door het publiek, pers en de Delftse politiek is De Delftse Donderslag positief en enthousiast ontvangen.

Bekijk hieronder de flyer van de Delftse Donderslag voor het programma, de deelnemers en de geschiedenis van de Delftse Donderslag.

Fotografie: Rinie Bleeker

aanvullende informatie
[fotoboek]
[filmpje masterclass 1]
[filmpje masterclass 2]
[programmaflyer]