Bekijk de foto's - onderaan de pagina

Programma:


Zaterdag 5 september 2009
Wijkcentrum Het Dok - Groningen

Zondag 6 september 2009
Plaza Event - Rijswijk

Maandag 7 september 2009
Eigenwijks - Amsterdam

Dinsdag 8 september 2009
World Music & Dance Centre - Rotterdam

Woensdag 9 september 2009
Benefietavond Boomfeestdagviering Bonaire
Amsterdam

Donderdag 10 september 2009
Weizigschool - Dordrecht

Grupo Tutti Frutti speelt typisch Bonaireaanse ritmes zoals de tumba krioyo, simadan, bari, walz en danzas. Met een gevarieerd programma van religieuze, populaire en locale liederen brengt deze tournee sprankelende muziek van belangrijke componisten binnen de Bonaireaanse muziekcultuur zoals Veronica Mercera en Tavio Sint Jago.

De liederen vertellen over typische culturele uitingen en geëngageerde onderwerpen over Bonaire en Rincon in het bijzonder. De gemeenschap in Rincon probeert hun muzikale cultureel erfgoed op een bijzondere manier in stand te houden. Er worden veel activiteiten georganiseerd zoals Dia di Rincon en het songfestival Kanto di Krioyo.

In 2009 bestaat de Bonaireaanse muziekgroep Tutti Frutti 16 jaar. De groep wordt gevormd door 17 zangers en musici. Alle leden spelen daarnaast in andere bestaande muziekgroepen op Bonaire, wat aanleiding was om deze groep ‘Tutti Frutti’ te noemen. De groep werd erg populaire met het nummer `Rekuerdo Chistoso´. Voor dit nummer ontving de groep de Edgar Supriano Award in Curaçao. De groep maakte vijf CD´s ‘Kas di Bara’, ‘Pabien ban brinda’, ‘Laganos kultura bria’, ‘Kòrtadó di sentebibu’ en recentelijk ‘E kueru’.

De musici bespelen o.a. de Kwarta (klein snaarinstrument), Wiri (metalen rasp), Bamba (bamboepercussie) en Barí (drum). Tijdens een masterclass kunnen studenten van Codarts kennismaken met deze instrumenten. Voorafgaand aan het concert geeft Celia Fernandes Pedra een lezing over de muziekcultuur van Bonaire met filmbeelden van Javier Boezem.

aanvullende informatie
[www.banboneirubek.com]
[fotoboek concert groningen 5 sept 09]
[fotoboek concert rijswijk 6 sept 09]
[fotoboek concert rotterdam 8 sept 09]
[fotoboek masterclass rotterdam 8 sept 09]
[fotoboek concert amsterdam 9 sept 09]
[fotoboek concert dordrecht 10 sept 09]