Beeldend kunstenaar Ton Kraayeveld ontwierp drie billboards voor flatgebouwen in Wielwijk. Op vrijdagmiddag 15 juni vindt de feestelijke onthulling hiervan plaats. Directeur Woonbron Arthur Oerlemans en Wethouder Cultuur Hans Spigt houden een toespraak en Brassband Earthquake speelt de Poolse Mazurka. Het programma begint om 16.15 uur in woon- en winkelcomplex de Zilvervloot aan het Admiraalsplein 54. Iedereen is van harte welkom.

In opdracht van woningcorporatie Woonbron en in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst Dordrecht en Mobiliteit in Muziek, ontwierp Ton Kraayeveld drie billboards voor op gevels van flats aan de Admiraal de Ruyterweg in Wielwijk. In deze flats wonen voornamelijk werknemers uit Oost Europa. Aanleiding voor Kraayeveld om de billboards vorm te geven als een soort van stadssieraden met voorstellingen van repeterende decoratieve patronen, ontleend aan Oost-Europese ‘Plattenbau’ architectuur.

Tijdens de onthulling zijn op het Admiraalsplein billboards te zien, gemaakt door kinderen uit de wijk onder leiding van Ton Kraayeveld.aanvullende informatie
[www.wielwijk.nl]
[www.cbkdordrecht.nl]
[www.tonkraayeveld.nl]
[]